top of page

Wij trainen en coachen organisaties
om ‘Great in OKRs’ te worden!

How to become Great in OKRs?

Wij willen dat onze klanten Great in OKRs worden. Daarom leren we ze niet alleen hoe je een goede OKR opstelt, maar juist ook hoe je binnen je eigen organisatie succesvol met OKRs aan de slag gaat en ook blijft. Algemene verhalen en voorbeelden van zomaar een willekeurig bedrijf spreken nooit aan. We willen graag dicht bij onze klanten komen en ze helpen met de uitdagingen waar zíj voor staan. Vertalen van de strategie in doelen. Dus altijd specifiek en altijd toegesneden op de klant voor wie we werken. Daarom werken we niet met open inschrijvingen. Wij geloven dat we onze klanten alleen Great in OKRs kunnen maken, als we een specifiek en op maat gesneden programma opstellen. Onze ervaring leert dat alleen deze programma’s duurzaam succes geven.

 

Waarvoor kun je bij ons terecht? Nou, eigenlijk voor het hele traject van kennismaking met OKRs, het leren van OKRs en het opnieuw activeren van de OKR implementatie na een valse start.

OKR Discovery

Het OKR Discovery programma is precies wat het zegt: een ontdekking van OKRs. Met een presentatie, een exploratory workshop of een ronde tafel gesprek zorgen we dat je bekend raakt met OKRs. Vaak is er al enige bekendheid vanuit bijvoorbeeld een inspiratiereis naar Silicon Valley of het boek van OKR frontrunner John Doerr. Tijdens de OKR Discovery behandelen we de karakteristieken van OKR, kijken we naar de toepasbaarheid binnen de organisatie en behandelen we zaken die komen kijken bij een succesvolle implementatie. OKRs moet worden gezien op het terrein van transformatie, innovatie en groei en niet om de dagelijkse business te besturen. Daarom kijken we ook heel goed naar de mogelijke combinatie met bijvoorbeeld KPIs, Balanced Scorecard of andere reeds aanwezige besturingsinstrumenten.

 

Het OKR Discovery programma wordt meestal ingezet door het Leadership team om een goede afweging te kunnen maken of en in welke opzet OKRs van waarde kunnen zijn binnen hun organisatie. Maar ook afdelingen of teams zetten de OKR Discovery in om beter bekend te raken met de essentie van het framework.

OKR Training

Heb je al besloten voor OKR en wil je het beste uit de methode en de implementatie halen, dan is er het OKR trainingprogramma. OKR is iets van de organisatie zelf. Dat betekent dat er altijd voldoende kennis aanwezig moet zijn om de implementatie zelfstandig succesvol uit te kunnen voeren. Natuurlijk is het daarbij prima om zo nu en dan wat begeleiding van OKR consultants toe te voegen, maar het eigenaarschap ligt bij de organisatie zelf.

 

Daarom hebben we voor de diverse rollen die het succes bepalen een specifieke training ontwikkeld. Deze trainingen kunnen allemaal incompany worden verzorgd en hebben altijd een aansluiting bij de aard en activiteiten van het bedrijf.

OKR Reboot 

Op zichzelf is het OKR framework erg overzichtelijk en ook goed te begrijpen. Na het lezen van wat boeken en het bekijken van wat courses op het internet, ben je al behoorlijk op de hoogte van de essentie van het framework. Aan de slag dus!

 

Vaak worden we benaderd door bedrijven die zelfstandig aan de slag zijn gegaan met OKR en op een gegeven moment merken dat de resultaten wat uitblijven. Werken met OKR bleek toch niet zo eenvoudig als men dacht. Voor deze bedrijven hebben we een OKR Reboot programma. Bij het reboot programma doen we eerst een korte assessment om zicht te krijgen op de toepassing van OKR en de reden waarom het echte succes uitblijft.  Op basis hiervan stellen we een plan op met aanbevelingen om OKR framework binnen de organisatie (nog) succesvoller in te zetten. Uiteindelijk voeren we samen met het OKR team de verbeteringen door en meten we de resultaten.

champion blok.png
ambassador blok.png
practitioner blok.png

OKR Discovery

Voor organisaties die nog niet met OKR werken, maar wel nieuwsgierig zijn naar de voordelen die het kan brengen, zijn er de OKR Discovery sessies.

OKR Learning

Met leerprogramma’s voor verschillende rollen binnen de organisatie zorgen we voor de juiste kennis en opvolging om OKRs succesvol binnen de organisatie aan te wenden.

OKR Reboot

Organisaties die al werken met OKR, maar teleurgesteld zijn over de resultaten, kunnen een beroep doen op ons OKR Reboot programma.

Reboot
Training
Discovery
bottom of page